top of page

עוברות ושוות

לדבר פיננסים

בעברית פשוטה

על עוברות ושוות
למה פתחנו בלוג על נשים ועל כסף
 

 

את הבלוג,"עוברות ושוות" פתחנו כי הבנו, ששנים נאבקנו להשיג שכר שווה, לנפץ את תקרת הזכוכית ועוד, אבל בסוף אם אנחנו לא נדע לנהל את הכסף שהרווחנו - לא עשינו הרבה. הגענו למסקנה, שבשביל שנוכל להשתתף כשוות בשיחה ולקחת החלטות כלכליות מושכלות - השיח הכלכלי צריך להיכנס לחיי היומיום שלנו ושל החברות שלנו. אז החלטנו לפתוח בלוג וקבוצת פייסבוק, שיציגו תוכן כלכלי שאנחנו היינו רוצות לקרוא. 

מי אנחנו? יעל וינר, עורכת דין, שמגיעה מתפקידי עריכה בכירים בתקשורת ליידי גלובס וכלכליסט והיום יועצת תקשורת ומרצה לתקשורת וענת כץ ארוג'אס, שעשתה קריירה בעולמות ההייטק, ובעלת תואר שני במגדר, מתמחה בחדשנות מגדרית ומייעצת לחברות כמו גוגל ומיקרוספט. יחד אנחנו שותפות בחברת HERizon, מיזם חברתי עסקי, שמייעץ לחברות וגופים פיננסיים כיצד להגדיל את קהל הלקוחות הנשי שלהן.

למה אנחנו וגם אתן צריכות לקחת חלק במיזם? כי בואו נודה על האמת, אנחנו השגיות ומשיגות, חכמות ומצליחות ובאופן כללי מצוינות - אבל חלקנו לא יודעות עד הסוף איך לנהל את הכסף שלנו, חלקנו אפילו לא יודעות את הסיסמה לחשבון הבנק באינטרנט. באופן מטפורי ולעתים ממש פיזי - אנחנו אוטמות את האוזניים ולא רוצות לדבר על זה.

למה זה קורה? בין השאר, כי המערכת  בנויה באופן שמובן יותר לגברים. ואת זה לא אנחנו אומרות, זאת מסקנה שעולה ממחקרים, שבדקו למה נשים פחות פעילות פיננסית מגברים. ויש כמובן גם סיבות היסטוריות וסוציולוגיות, שיצרו תפקידים מסורתיים לכל אחד מהמינים. וכן, זה עוד קיים, גם בתוך הבית.

 

בבלוג הזה אנחנו נביא לשולחן את הנושאים הכי בוערים והכי חשובים עבורנו בשפה ברורה, שתחליף בקלילות את הקודים והמונחים, שמוכרים רק ל"מבינים". ודרך אגב יש גם די הרבה גברים, שלא דוברים את השפה - אז הם מוזמנים לפצח אותה יחד איתנו. לצד ענייני צרכנות פיננסית כמו: פנסיה או איך להגדיל את תזרים המזומנים שלנו, אנחנו נעסוק כאן בכסף במובן הרחב - כי אנחנו מבינות שכסף זה גם הפרקטיקה והדברים הטכניים, אבל לא פחות מזה, עצמאות, מערכות יחסים, כוח, עוגן, חופש, עתיד... ועוד מלא דברים ונושאים שמאלף ואחת סיבות אנחנו פחות מדברות עליהם.

 

אנחנו כאן גם בשביל לענות על השאלות שלכן ואפשר לפנות אלינו באופן אנונימי. רוצות דוגמאות לשאלות ועניינים שנלבן כאן: יש את החברה, שהתגרשה ועכשיו צריכה לנהל את הכסף שלה לבד. או אותך, שנשואה באושר ויודעת, שיש לכם לא מעט כסף (חלקו נצבר תודות לבונוסים השנתיים שלך) אבל את לא יודעת בדיוק איפה הוא מושקע, וגם אם את יודעת איזה חברה מנהלת לכם את ההשקעות, האם את יודעת מה אחוז המניות בתיק? ויש אותך שקיבלת ירושה ואת ובעלך לא יודעים איך משקיעים בחוכמה את הכסף.

אנחנו יוצאות לדרך. נקשיב, נשתף, נענה ונתמוך. ומאוד נשמח לשמוע מכן מה דיבר אליכן, מה פחות ומה מעניין אתכן לדעת.

 

ולפני סיום חשוב לנו להדגיש, שאנחנו לא נותנות כאן ייעוץ מקצועי. אם וכאשר תרצו לפעול על בסיס הדברים, שיאמרו כאן או בקבוצה חשוב, שתדברו ותתייעצו עם איש/ת מקצוע רלוונטיים.

 

bottom of page