top of page
חיפוש

קשה לעקוב אחרי כל גלי הקורונה, אבל את הביטוחים שלנו אנחנו יכולות לנהל

עודכן: 21 בדצמ׳ 2021

כתבה: יפעת צורי






אני מאמינה שביטוח על כל סוגיו וגם חיסכון פנסיוני ופיננסי הם לא המטרה, אלא כלים שמאפשרים לנו לחיות חיים בטוחים יותר, עצמיים יותר, וחופשיים. מטרת הביטוח היא לספק לנו הגנה מפני השלכות כספיות של אי-ודאות על מנת שלא נצטרך "לבזבז" כספי חיסכון שייעדנו למטרות ולחלומות שהגדרנו לעצמנו.

הקורונה היא דוגמא מצוינת לסוג של סיכון בלתי נראה שמרחף מעלינו והיא אילצה רבות מאתנו לעשות "חישוב מסלול מחדש". למדנו בדרך הקשה שלא רק שהמציאות משתנה אלא שלעיתים קשה לנו מאוד להשפיע עליה ואנחנו צריכות למצוא דרכים לחיות איתה בשלום.


באיזה אופן יכול להשפיע עלינו – צרכני הביטוח, מצב של חוסר ודאות כלכלית?


· ביטוחים עסקיים

חשוב לזכור שבזמנים כלכליים קשים וממושכים, יכולות להופיע שתי תופעות: קושי לשלם את הפרמיה לחברות הביטוח המובילה להפסקת התשלום, שעלולה לגרור להפסקת הכיסוי הביטוחי. התופעה השנייה היא שיעורי פשיעה שעלולים לגדול, כמו פריצות לעסקים והצתות, שגורמים נזקים שאנחנו רוצות שיהיו מכוסים ומבוטחים.

· ביטוחי רכב / דירות

בדומה לביטוחים עסקיים, גם כאן הפסקת תשלומים תגרום להפסקת הכיסוי ובמידה ויהיו נזקים כמו גניבה, פריצה, אש וכד', לא תהיה אפשרות להגיש תביעה לחברת הביטוח לקבלת פיצוי.

· ביטוח אחריות מקצועית

גם כאשר הפעילות העסקית קטנה או הופסקה, עדיין קיימת חשיפה לתביעות ולכן מאוד חשוב שתהיה פוליסת ביטוח אחריות מקצועית בתוקף.

· ביטוח אובדן כושר עבודה

אנחנו, בעלות עסקים עצמאיות, צריכות לדאוג לעצמינו לביטוח אובדן כושר עבודה שיהווה עבורנו החלפת הכנסה במקרה של אובדן יכולת לעבוד. אנחנו צריכות לדאוג שגובה הפיצוי יהיה תואם לגובה הרווח החודשי שלנו ושהגדרת העיסוק בפוליסה תהיה תואמת לעיסוק הנוכחי שלנו.

· ביטוח חיים

לפני למעלה משנתיים רשות שוק ההון אילצה את חברות הביטוח להוזיל את הפרמיות של ביטוחי החיים לאור התארכות תוחלת החיים וחשיפה נמוכה יותר של חברות הביטוח לתביעות בגין מקרי מוות. אנשי המקצוע בעלום הביטוח חששו שבעקבות נגיף הקורונה עלות ביטוח החיים יעלה בחזרה אך זה לא קרה, ומחיר ביטוחי החיים עדיין נותר נמוך יחסית למה שהיה בעבר. חשוב להתאים את סכום ביטוח החיים למקרה מוות לסטטוס המשפחתי שלכן, לסטטוס התעסוקתי שלכן, חשוב לקחת בחשבון גם פרמטרים נוספים כמו נכסים מניבים, ירושות צפויות וכד'.


· ביטוח בריאות

הקורונה יצרה עומס גדול מאוד על מערכת הרפואה הציבורית – החל מהחולים בקורונה המאושפזים בבתי החולים הציבוריים, וממשיך בקופות החולים ובמרפאות קופות החולים, כך שמערכת הבריאות הציבורית מתקשה לעמוד בלחץ הפניות ולתת שירות בפרק זמן סביר. זמני ההמתנה לרופאים מומחים הולכים ומתארכים, קשה יותר לקבל אישור לבדיקות אבחון יקרות וזה מאלץ אותנו – הצרכנים, לפנות לרפואה הפרטית לתהליכי אבחון וטיפול רפואי בפרק זמן סביר. חשוב להתאים את מעטפת ביטוח הבריאות לצרכים, ולתקציב שלכן ולקחת בחשבון.


לסיכום, בתחילת תקופת הקורונה היה חשש גדול מ"תגובת שרשרת" אשר תשפיע על חברות הביטוח ותיאלץ אותן לקבל החלטות אשר אנחנו, הצרכנים, נצטרך לשלם עליהן את המחיר. אך בפועל, חברות הביטוח הבינו שאם הן לא יתגייסו לטובת המבוטחים שלהם הן עלולות להפסיד אותם. הן קשובות יותר לצרכים שלנו ןאנחנו צריכים לנצל את המצב לטובתו ולתכנן תיק ביטוח שיהיה נכון וטוב עבורנו, ויגן עלינו מפני מצבים של חוסר ודאות.

 

טיפים:

  1. תקדישו זמן לעשות סדר ותכנון בתיק הביטוח שלכן.

  2. תשתדלו לא לתת לפחד וללחץ לנהל אתכן, אל תיקחו החלטות פזיזות שעלולות להיות להן השלכות. התייעצו עם אנשי מקצוע ותמצאו יחד פתרונות – זה אפשרי!

  3. קחו בחשבון שביטול פוליסות ביטוח בריאות או חיים יצריכו מכן בהמשך למלא הצהרת בריאות חדשה על מנת לחדש את הביטוח. זה אומר שאם במהלך התקופה הזו היה לכן אירוע בריאותי זה עלול להשפיע לרעה על תנאי הביטוח.

  4. ביטול ביטוחים עסקיים וחוסר רצף ביטוחי עלול להשפיע גם הוא בעת חידוש הביטוח.

אפשר לתכנן תיק ביטוח בתקציב מצומצם! רצוי שיהיה לכן ולמשפחה שלכן לפחות "חבילת הישרדות" לזמנים קשים.


הכותבת היא סוכנת ביטוח החברה במרכז נשות המקצוע של עוברות ושוות Speshelist


291 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page