top of page
חיפוש

לפעמים קנייה מאוחרת היא דווקא כלכלית וגם איך לחסוך בשיעורים פרטיים

עודכן: 9 בדצמ׳ 2021

כתבה: עינת רוזנברג


בכל הקשור לתכנון מראש, בן זוגי ואני הפכים מוחלטים.

אני מחפשת קייטנות כבר במאי, מזמינה חו"ל לקיץ כבר בינואר, ואם זה תלוי בי – כל הציוד לבית הספר עומד מסודר על המדפים כבר מיולי. ובן הזוג שלי? "חם, עמוס וצפוף בחנויות וכבר הוצאנו הרבה כסף לקראת חופשת הקיץ. חכי לספטמבר".

אז נכון, שתכנון מראש הוא כלי חשוב לעמידה בתקציב המשפחתי, אך גם גמישות היא תכונה שכדאי לתרגל מדי פעם למען שלום בית (: - בעיקר במשימות בהן לא נשלם על כך מחיר יקר. במקרה של רכישת ציוד לבית הספר, ייתכן ואפילו נשלם פחות אם נדחה רכישת חלק מהציוד לאחרי ההייפ של יולי אוגוסט... ובדרך אולי נצליח ללמד את הילדים כמה עקרונות יסוד כמו: דחיית סיפוקים, ניצול הוזלות ומבצעים ועמידה בתקציב.


1.כשתן מחשב חדש לקראת שנת הלימודים, או שברצונכן לשדרג את המחשב הקיים? תלמידים זכאים לקבל את office 365 בחינם. לצורך כך יש לקבל סיסמה מבית הספר/משרד החינוך. פרטים נוספים בקישור הזה.

2. בתחילת ספטמבר סביר להניח שחנויות רבות נותרו עם מלאי, ובספטמבר הן מוכרות אותו במבצעי סוף עונה – הדבר נכון בעיקר לגבי ילקוטים.

3. הסבירו לילדים, שהקנייה צריכה להיות מחושבת: רוצים מותג? הוא יקר יותר משמעותית. בחרו מוצר או שניים ממותגים, וכל השאר – לא. קשה לכם עם מוצר או שניים? בחרו סכום (הגיוני) ואפשרו לילדכן לתכנן לבד את הרכישות, ובלבד שלא יעבור סכום זה.

4. בדקו האם החנות השכונתית עדיין מוכרת ציוד. סביר שהם יעניקו הנחות גדולות יותר מהרשתות (ואל תשכחו לשאול האם קיימת הנחת מזומן). בנוסף, חנויות מקומיות מציעות לעתים ערכות ציוד מוזלות, בהתאם לרשימת הציוד שפרסם בית הספר. מעבר לחיסכון הכספי, קבלת ערכה מוכנה חוסכת זמן ומונעת התפתות לרכישת מותגים.

5. עצה שנכונה תמיד – בדקו מראש האם כרטיס האשראי או חברותכן במועדון כלשהו, מקנים הנחות ברשת אשר מוכרת את הציוד שאתם צריכים.

6. ספטמבר הוא בדיוק הזמן לרכוש חולצות טי ארוכות, אשר יכולות לשמש גם כחולצות בית ספר. אם בית הספר שלכם מאפשר זאת, הימנעו מהדפסת סמל בית ספר על הסווטשירט, כדי שיוכל לשמש את ילדכן גם לאחר שעות הלימודים.

7. לפני היציאה לקניות מומלץ לבדוק מה כבר יש לנו בבית (מחברות, תיקיית ציור, כלי כתיבה) ולערוך רשימת קניות כולל כמויות נדרשות, בדיוק כמו לפני יציאה לקניות בסופרמרקט. כך נמנעים מרכישות כפולות ומיותרות, מבזבוז כסף ומאי סדר ועומס בבית (זכרו שצריך גם למצוא מקום בבית לאחסון כל הפריטים הללו...).


 


מדברות על חיסכון בחזרה לבית הספר, אי אפשר להתחמק מההוצאה הגדולה באמת: מורים פרטיים?

זוהי הוצאה שכמעט כל תלמיד נדרש לה, אפילו בבית הספר היסודי. הצורך בשיעורים פרטיים מתעורר כבר מתחילת השנה, לצורך חזרה על החומר וחיזוק היסודות. אז מה עושים כדי לחסוך?

1. מצרפים חבר של הילד לשיעור קבוצתי אצל מורה פרטי (או מצטרפים לקבוצה קיימת)

2. רוכשים קורסים און ליין (בעיקר לתלמידים בתיכון) ומבררים בבית הספר וברשות המקומית האם ישנו סיוע מוזל לתלמידים.

3. את הבשורה הגדולה ביותר בתחום סיפק דווקא משרד החינוך, שהבין את הצורך בשיעורים פרטיים מחוץ לשעות בית הספר, והעמיד לשם כך מערך של מורים פרטיים לשיעורי און-ליין בחינם בפורטל ייעודי. הפורטל מיועד לתלמידי חטיבת הביניים והתיכון ומציע שיעורים פרטיים או קבוצתיים ואפילו סיוע נקודתי בהכנת שיעורי בית במקצועות: מתמטיקה, אנגלית ולשון.

4. פתרונות נוספים לשיעורים חינמיים אפשר למצוא באינטרנט וביניהם:

א. מתמטיקה – אני10. אתר ותיק ומעולה המציע שיעורים מצולמים מסודרים לפי חומר הלימוד בכיתות השונות. מיועד לתלמידים מכיתה א' ועד י"ב.

ב. אנגלית - לתלמידי תיכון ולמתכוננים לפסיכומטרי מוצעים קורסים מקוונים של האוניברסיטה הפתוחה.

ג. ערבית – שיעורים חינמיים ללימוד ערבית מדוברת.

ד. קורס הכנה לפסיכומטרי בחינם מטעם המשרד לשוויון חברתי - הקורס מיועד בין היתר גם לתלמידי תיכון ולחיילים הרוצים לתכנן את עתידם האקדמי לפני סיום השירות הצבאי.

הכותבת היא: יועצת עצמאית בתחום השכר וההטבות, מרצה בארגונים על התנהלות פיננסית, וגם – עורכת סדנאות ומלווה יחידים בעולם כלכלת המשפחה. בעלת נסיון של עשרות שנים בניהול בארגונים גדולים במשק בתחומים אלו, לרבות הקמת מוקדי מיצוי זכויות וניהול הקולקטיבים הגדולים במשק בתחום הביטוח.

46 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page